Het leukste Yellowbellies moment:

De leukste momenten blijven de zwartepietgym dagen. De spanning, het enthousiasme, beleving en fantasie in de gymonderdelen: alles komt naar boven!

volg ons op Facebook

David Blankenburgh

Welke dagen ben je actief? Vanaf schooljaar 2018/2019 geef ik op maandag en woensdag ochtend gymlessen in Schoonhoven voor de Krullevaar. Op donderdag geef ik gym aan Klavertje 4.

Wat is je achtergrond: Ik ben begonnen met Sport- en Bewegingscoördinator/ Buurt Onderwijs Sportmedewerker. Daarbij heb ik verschillende specialisaties gedaan zoals: Fitness, turnen en voetbal, RSLA. Van jongs af aan zat ik al op voetbal, daar begon ik ook met fluiten van pupillen en trainen geven. Zo heb ik gekozen voor een sportieve loopbaan. Die begon ik bij Richard Proost Sport en Yellowbellies. Ik ben actief in het bewegingsonderwijs. Sinds 1,5 doe ik fanatiek aan OCR (Obstacle Course Race) vorig jaar & ik dit jaar doe ik mee aan het EK & WK. Sommige kennen OCR van de mud master of strong viking evenementen maar dan in wedstrijd vorm.

Waarom Yellowbellies: Ik vind het geweldig om kinderen te zien bewegen en daarin enthousiast te zijn. De uitdaging om iedere werkdag weer iets anders te doen. Mijn functie als “gymleraar” is daar natuurlijk wel geschikt voor. Af en toe val ik nog in op de BSO in Oudewater. Daarbij organiseer ik ook de (koningsspelen) sportdagen & hoop dit vele jaren nog te doen.

Wat zijn jouw kwaliteiten? Ik houd zelf van structuur en dat zie je terug in mijn lessen terug. Soms georganiseerde chaos. Verder blijf ik altijd rustig & ben ik enthousiast zeker als ik beetje creatief ben geweest met mijn lesaanbod. Ik daag me zelf dan uit om nieuwe dingen te proberen en aan te bieden. Met kinderen werken is mooi omdat je ook zoveel enthousiasme en energie terug krijgt van de kids. Je ziet ze soms groeien en leren tijdens de gymlessen.