Kinderraad

De kinderraad van dit school jaar bestaat uit 3 groepen. Wij hebben de t/m 8jaar kinderraad en de 8+ kinderraad in Oudewater, maar ook is er dit jaar een kinderraad in Montfoort gestart. Iedere groep bespreekt onderwerpen en geven hun mening over onderwerpen die voor hen en voor ons erg belangrijk zijn. De informatie die wij van de kinderen krijgen is voor ons van groot belang. Daarnaast leren de kinderen naar elkaar te luisteren en hun mening te geven.

Tijdens de eerste vergadering hebben de kinderen uit de kinderraad van Oudewater hun mening gegeven over onderwerpen als;

  • Om het kinderaantal beter te kunnen spreiden zou er een stam groep bij de Light locatie ondergebracht kunnen worden. Welke groep zou hier het meest geschikt voor zijn en wat zouden jullie hier van vinden om voortaan bij de Light locatie het sport- en spelprogramma te volgen?
  • Wij willen de kinderen vaker sport en spel clinics laten volgen om ze zo kennis te laten maken met meer verschillende sporten. Hoe zouden jullie het vinden om één keer in de 7 weken een clinic te volgen?

Ook is de 8+ kinderraad bezig met het plannen en organiseren van een sport- en spelmiddag. Hier kunnen wij helaas nog niet al te veel over kwijt, behalve dat dit erg leuk gaat worden ?.

Tijdens de vergadering met de kinderraad in Montfoort hebben wij vooral onderwerpen besproken als, wat vinden jullie van;

  • De dagindeling;
  • Het sport- en spelprogramma;
  • De begeleiding;
  • De speelruimte zowel binnen als buiten
  • Het speel materiaal voor zowel binnen als buiten

Ook mochten de kinderen al hun ideeën geven ter verbetering van de Yellowbellies.

Dit kinderraad wordt vertegenwoordigt door de volgende kinderen

Oudewater 8+ Oudewater t/m 8 jaar Montfoort
Thijs van Bommel Niek van Bommel Steyn de Vries
Tara Dening Guusje Terlien Tijn de Ruiter
Tijn Schoonderwoerd Mats Gudde Niels Ott
Duuk van Dam Jeffrey Faaij Niek van de Geer
Fedde Yntema Ole Snel Hugo Schierick
Fedde hoogenveen Senna Veldmuis Ilja Schutte
Tijn Trijsenaar Pim van de Ven Stein Vergeer
Wouter van Dam Floor Kimmel