Rots & Water!

Iedereen ziet het wel eens gebeuren: een kind dat op sociaal gebied niet mee komt in een groep. Het houdt zich afzijdig, is in zichzelf gekeerd en komt te weinig voor zichzelf op. Of aan de andere kant: een kind dat moeilijk stil kan staan bij de emoties en gevoelens van andere kinderen en daardoor over de grenzen van anderen heen gaat. Misschien pest het andere kinderen wel. Meidenvenijn, pesten of gepest worden, niet voor jezelf op durven komen, uitsluiting, meeloopgedrag: het is niet altijd makkelijk om een kind te zijn.

Visie
Emoties en gedachtes gaan in sneltreinvaart door je hoofd en lijf. Daardoor is het soms heel moeilijk om te begrijpen waar bepaalde gevoelens vandaan komen. Hoe kunnen we kinderen leren om deze emoties te begrijpen en keuzes te maken waar ze gelukkiger van worden? Tijdens de training leren wij ze om hun emoties te herkennen, te benoemen, en uiteindelijk te beheersen. Hierdoor hebben ze weer de vrijheid om te kiezen welke reactie ze graag in willen zetten.

Rots en water-reactie
Rots staat voor stevig staan, je krachtig voelen en voor jezelf opkomen, maar ook voor pesten, vechten, schelden en onaardig doen. Water staat voor gevoel, vriendschap en samenwerken, maar ook voor vluchten, meeloopgedrag en onderdanigheid. Door fysieke spelvormen en oefeningen waarin ze worden uitgedaagd om te bewegen en met elkaar (en dus met hun eigen gevoel) in contact te komen, bootsen we spannende situaties na. Hierdoor geven we de kinderen alternatieven om bewust hun eigen actie te kiezen en daarmee hun eigen succeservaring te creëren.

Bouwstenen
De bouwstenen zijn bij iedere groep hetzelfde: zelfbeheersing – zelfreflectie – zelfvertrouwen. Ieder kind is uniek, en iedere groep dus ook. Hierdoor is geen training hetzelfde en zal aan de hand van de samenstelling en vraag gekeken worden naar de exacte insteek van de training.

Onze kenmerken op een rijtje:

  • Gecertificeerde trainers
  • Training wordt op maat gemaakt, afhankelijk van de behoeftes van de groep
  • Betrouwbaar
  • Lokaal betrokken
  • Gespecialiseerd in passende activiteiten bij de theorie
  • Flexibel
  • Scherp geprijsd
  • De training is altijd leuk en veilig
volg ons op Facebook

Inhoud lessenreeks
Een Rots en Water traject bestaat altijd uit een lessenreeks van 6 lessen. Hierbij doorlopen we 4 stappen:

Stap 1:
Elkaar leren kennen, basisbegrippen Rots en Water introduceren, gevoelens durven uiten (veilig voelen)

Stap 2:
Ontdekken waar je energie in je lijf kunt voelen. Boosheid, blijdschap, geluk, verdriet, spanning.

Stap 3:
Ontdekken hoe je die energie kunt controleren en om kunt zetten in iets positiefs, iets dat werkt.

Stap 4:
Oefenen om over je grenzen te stappen en nieuwe vaardigheden ook echt toe te passen. Wie ben ik, waar sta ik voor, hoe wil ik reageren op spannende situaties en wat kan ik doen om daar de stappen voor te zetten die nodig zijn?

Voor wie
Wij bieden Rots en Water trajecten aan voor samengestelde groepen, maar ook klassikaal voor scholen. Vraag gerust naar de mogelijkheden, we denken graag mee.

Wanneer
De volgende training start in september op de volgende data:
4 september
11 september
18 september
25 september
2 oktober
9 oktober

Waar
In Oudewater en Montfoort

Kosten
Een Rots en Water traject kost €150,00 per kind per lessenreeks van een samengestelde groep.  Hierbij is inbegrepen een intakegesprek en een eindevaluatie, trainingsmateriaal en een boek met reflectieopdrachten.

Voor scholen maken we graag een specifieke offerte, benader ons vrijblijvend.

Gecertificeerde Yellowbellies trainers
De Rots Water training vanuit Yellowbellies wordt altijd gegeven door een gecertificeerd Rots Water trainer. Yellowbellies beschikt over een drietal gecertificeerde trainers.

Meer informatie … »

Aanmeldformulier Rots en Water Basistraining

Stap 1 van 2

50%