Ons verhaal

Vanaf onze geboorte waren we buurjongens en speelden we samen. Het liefst gingen we lekker naar buiten. Hutten bouwen in het park, ravotten in regen, verstoppertje spelen met de kinderen uit de buurt, voetballen op het trapveldje. Weer of geen weer, we waren buiten.

We hadden helemaal niks nodig. Alleen elkaar. Het was geweldig.

Langzaam kwam de opkomst van de iPad en Playstation. Dit zorgde ervoor dat kinderen steeds minder buiten wilden spelen. In plaats daarvan zaten zij dagenlang achter een beeldscherm. We moesten steeds meer moeite doen om een partijtje voetbal met een groepje andere kinderen op ons trapveldje te kunnen organiseren.

Jaren later beseften we ons dat dit piepkleine detail een veel groter wordend maatschappelijk probleem illustreert. We bewegen te weinig, we eten de verkeerde dingen en we hebben teveel stress. De feiten liegen er niet om (bron CBS).

  • 9,9 miljoen mensen in ons land zijn chronisch ziek.
  • 52% van de bevolking heeft overgewicht.
  • 16,1% van de werknemers heeft last van burn-out klachten
  • 45% voelt zich eenzaam

Slik.

Na het afronden van onze HBO studie besloten we vanuit onze passie voor buiten spelen YellowBellies op te richten. We wilden nadrukkelijk aandacht besteden aan een gezonde leefstijl met als belangrijkste uitgangspunt plezier. Met als doel dat elk kind lekkerder in zijn vel komt te zitten en een fijne zorgeloze jeugd kan hebben.

Door ons enthousiasme, betrokkenheid en enorme inlevingsvermogen zijn we een vooruitstrevende bron van inspiratie voor alle doelgroepen.

We laten zien dat het cool is om een gezonde leefstijl te hebben.

Ik ben een YellowBellie en jij?

Plan rondleiding