Pakketten

Bij YellowBellies bieden we verschillende kinderopvangpakketten aan. We vinden het belangrijk om het simpel te houden, dus de keuze is beperkt, maar heel duidelijk. De keuze voor het pakket heeft invloed op het aantal weken per jaar dat je recht hebt op opvang, het uurtarief en de kinderopvangtoeslag. We leggen het hieronder uit.

Totaalpakket.
Opvang tijdens de 40 schoolweken + 12 vakantieweken, studiedagen en overige vrije dagen.

Met het all-inclusive YellowBellies pakket ben je op vaste dag(en) verzekerd van opvang tijdens de 40 schoolweken én 12 vakantieweken en studiedagen. Je geeft op het inschrijfformulier aan welke vaste dag(en) je opvang nodig hebt. Op deze dag(en) heb je recht op opvang tijdens alle schoolweken, vakantieweken, studiedagen en overige vrije dagen.

Let op: studiedagen zijn kosteloos, maar deze moeten wél worden aangevraagd via het ouderportaal, zodat wij hier rekening mee kunnen houden in onze personeelsplanning.

40 schoolweken, vast tarief ongeacht de ophaaltijd.

Met het 40-weken zorgeloos YellowBellies pakket ben je op vaste middagen tijdens alle 40 schoolweken verzekerd van buitenschoolse opvang.

Let op: vakanties en studiedagen zijn niet inbegrepen.

Je geeft op het inschrijfformulier aan welke vaste middagen je opvang nodig hebt. Op deze middag(en) heb je recht op opvang tijdens alle schoolweken.

Eventuele extra opvang is aan te vragen tegen het vaste uurtarief.

Voorschoolse opvang tijdens de 40 schoolweken.

Opvang nodig in de ochtend voordat de basisschool start? Wij bieden op dit moment voorschoolse opvang aan op de BSO-locaties Montfoort en Haastrecht.

Geef op het inschrijfformulier aan voor welke vaste ochtend(en) je VSO nodig hebt.

Goed om te weten: het is optioneel mogelijk om VSO af te nemen zonder een BSO contract.

Totaalpakket voor kinderdagopvang.

Kinderen op het kinderdagverblijf gaan nog niet naar school. We bieden daarom voor deze kinderen slechts één pakket: het kinderdagverblijfpakket van 52 weken.

Dit pakket is inclusief eten drinken, luiers, (spel)materiaal, activiteiten en een heleboel plezier. Alleen flesvoeding vragen we ouders om zelf mee te geven.

BSO pakketten vergelijken

Alle pakketen zijn inclusief eten, drinken (spel)materiaal & activiteiten

BSO
40 weken zorgeloos
€10,13/uur
BSO
All-inclusive
€8,73/uur
OpvangNa school
Na school + tijdens vakanties
Periode40 schoolweken40 schoolweken + 12 vakantieweken en studiedagen
DagenVaste dag(en)Vaste dag(en)
TijdenEindtijd school – 18:30 uurEindtijd school – 18:30 uur
Tijdens vakanties: 07:30 – 18:30 uur
ExtraStudiedagen kosteloos inbegrepen op vaste dag(en)
OptioneelIncidentele opvang 
Extra dag tegen €10,13 uurtarief
Incidentele opvang 
Extra dag tegen €8,73 uurtarief
Kosten€10,13/uur (max. vergoeding €7,85)€8,73/uur (max. vergoeding €7,85)
Inschrijven 40-weken zorgloosInschrijven All-Inclusive

De kosten

De kosten voor kinderopvang betaal je niet alleen. Van de overheid krijg je een groot deel van de kosten terug via de kinderopvangtoeslag. Met onze rekentool krijg je snel en eenvoudig een indicatie van wat onze kinderopvang in jouw situatie kost.

Tarievenoverzicht

PakketUurtarief
Kinderdagverblijf pakket€9,87
BSO pakket all-inclusive€8,73
BSO pakket 40-weken zorgeloos€10,13

Veelgestelde vragen

We nemen aanvragen pas binnen 6 maanden voor aanvang in behandeling. Tot die tijd plaatsen we je kind op een wachtlijst. De inschrijving is dus niet direct definitief. Dit is pas het geval op het moment dat wij een contract hebben gestuurd en jij deze als ouder hebt goedgekeurd.

Dat je op de wachtlijst geplaatst bent hoeft dus niet altijd te betekenen dat er geen plek is op de door jouw aangevraagde datum, opvangdagen en – locatie. De gewenste startdatum kan simpelweg te ver in de toekomst liggen. Het helpt natuurlijk wel als je je kind ruim op tijd inschrijft.

Helaas kunnen we geen garanties geven, tot we het contract hebben gestuurd. Om meer gevoel te krijgen bij je toekomstige inschrijving, kun je wel contact opnemen met planning@yellowbellies.nl

Wij raden aan om voor de zekerheid ook een plan b achter de hand te hebben, zodat je niet in de problemen komt als je 6 maanden van tevoren hoort dat er wellicht niet direct een plek is voor jouw kind(eren).

We snappen dat je niet kunt wachten om officieel een YellowBellie te worden. We maken de definitieve planning 3 tot 6 maanden van tevoren. Op dat moment ontvang je ook het contract. Zodra je die ondertekent is de opvang definitief.

Let op: vergeet de kinderopvangtoeslag niet aan te vragen met de gegevens op het contract.

Als er een plek is, ontvang je meteen een contract. Zodra je die ondertekend hebt is jouw plekje definitief.

Dat vinden we echt heel jammer. In deze situatie plaatsen we je kind op de wachtlijst. Je ontvangt hiervan een bericht.

We houden je op de hoogte van de status en nemen z.s.m. contact op zodra er een beschikbare plek in het vooruitzicht is.

Binnen ons plaatsingsbeleid kijken wij naar de best mogelijke match tussen de beschikbare plaats en de kinderen op de wachtlijst. De criteria die we hiervoor gebruiken zijn:

 

  • Gewenste startdatum;
  • Leeftijd van het kind;
  • Zit er al een broertje of zusje op de YellowBellies?;
  • Inschrijfdatum;
  • Betreft het een wijzigingsverzoek voor reeds geplaatste kinderen?;
  • Betreft het een (deel)aanvraag voor een woensdag of vrijdag? (Dit zijn rustigere dagen waarop we sneller plek hebben).

Als je in de mogelijkheid bent om je flexibel op te stellen qua dagen, kunnen wij wellicht eerder een plekje bieden.

Nee. Het is helaas niet zo dat een kind automatisch doorstroomt van het KDV naar de BSO. Het zijn namelijk twee verschillende vestigingen en dus ook twee verschillende contracten. Dit betekent dat je jouw kind zelf, via het inschrijfformulier op de website, apart inschrijft voor de BSO.

Wel helpen we je er ruim van tevoren aan herinneren dat het belangrijk is om jouw kind aan te melden voor de BSO. We doen er alles aan om kinderen te laten doorstromen, maar hebben hier wel een tijdige actie van jou als ouder voor nodig.

Je kunt hem of haar vanaf elke leeftijd inschrijven, maar we raden aan om dit te doen vanaf 2 jaar.