De kosten

De kosten voor kinderopvang betaal je niet alleen. Van de overheid krijg je een groot deel van de kosten terug via de kinderopvangtoeslag. Met onze rekentool krijg je snel en eenvoudig een indicatie van wat onze kinderopvang in jouw situatie kost.

Tarievenoverzicht

OpvangvormUurtarief
All-inclusive BSO€8,05 (max. uurvergoeding: €7,31)
40-weken zorgeloos BSO€9,34 (max. uurvergoeding: €7,31)
Voorschoolse opvang (VSO)€8,05 of €9,34 (max. uurvergoeding €7,31)
All-inclusive KDV€9,10 (max. uurvergoeding €8,50)

Veelgestelde vragen

Een inschrijving is niet direct definitief. Na inschrijving word je standaard op een wachtlijst geplaatst. De reden hiervoor is dat onze planningsafdeling eerst moet checken of er plek is op de aangevraagde dagen en locatie.

Is er plek? Dan kunnen we de inschrijving definitief gaan maken! De inschrijving is definitief nadat we een contract hebben gestuurd en jij als ouder deze hebt goedgekeurd.

Als er geen plek is op de locatie naar keuze en/of op de dagen dat je opvang zoekt, word je automatisch op de wachtlijst geplaatst.

Komt er een plekje vrij, dan selecteren wij op basis van onderstaande criteria, de beste match voor het opvullen van deze plek:

 

  • Voor welke leeftijd is er een plek vrijgekomen?
  • Welke inschrijving hebben we als eerste ontvangen?
  • Zit er een broer of zus al op de YellowBellies?
  • Stroomt het kind door van het KDV naar de BSO?
  • Is het een wijzigingsverzoek voor al geplaatste kinderen?
  • Zoek je ook opvang voor één van de daldagen (woensdag of vrijdag)?

Als je een daldag (woensdag of vrijdag) in combinatie met een andere vaste dag afneemt, is de kans groter dat we een plekje kunnen bieden. Op deze dagen hebben wij namelijk over het algemeen sneller plek.

We snappen dat je niet kunt wachten om officieel een YellowBellie te worden!. We maken de definitieve planning 3 tot 6 maanden van tevoren. Op dat moment ontvang je ook het contract.

Wil je er zeker van zijn dat jouw peuter straks terecht kan bij de BSO? Je kunt hem of haar vanaf elke leeftijd inschrijven, maar we raden aan om dit te doen vanaf 2 jaar.

Nee. Het is helaas niet zo dat een kind automatisch doorstroomt van het KDV naar de BSO. Dit betekent dat je jouw kind zelf, via het ouderportaal, inschrijft voor de BSO.

Wel helpen we je er natuurlijk op tijd aan herinneren dat het tijd is om jouw kindje aan te melden voor de BSO. Je ontvangt hier automatisch twee keer een e-mail van ter herinnering. We doen er alles aan om kinderen te laten doorstromen, maar hebben hier wel een tijdige actie van jou als ouder voor nodig.

Voor het KDV bieden wij standaard ons all-inclusive pakket aan. Dit betekent dat je 52 weken per jaar bij ons KDV terecht kunt. Je hoeft hierbij dus geen rekening te houden met schoolvakanties.