Samenwerken om je maatschappelijke rol te vergroten 💪

De belangrijkste visie van onze buitenspeelse opvang is kinderen laten zien hoe cool het is om een gezonde leefstijl te hebben. Daar bovenop komt natuurlijk dat we willen dat iedereen het altijd naar zijn of haar zin heeft bij ons. Wat we daar voor nodig hebben? Een enthousiast team van super collega’s en veel ruimte om lekker te kunnen bewegen en spelen.

Voor dit laatste kunnen we niet zonder samenwerkingspartners. We hebben het geluk om inmiddels samen te mogen werken met zes sportverenigingen, zodat we gebruik kunnen maken van hun fijne accomodaties mét sportvelden waarop we ons kunnen uitleven.

Maar wat houdt een samenwerking met YellowBellies nu echt in voor een vereniging en nog belangrijker: hoe is dat? We vroegen het aan de contactpersoon van één van onze fijne samenwerkingspartners, Robert van Oostwaard van voetbalvereniging VEP Woerden.

Robert, vertel eens. Hoe lang werken jullie al samen met YellowBellies?

We zijn nu het 2e jaar ingegaan.

Hoe is de samenwerking tussen YellowBellies en VEP Woerden onstaan?

De voornaamste reden is dat we als vereniging ons maatschappelijk karakter meer wilden gaan uitdragen en van VEP echt een plek maken waar mensen kunnen bewegen en ontwikkelen. We zochten naar manieren of samenwerkingen om dit te bereiken en daarbij kwamen we bij YellowBellies.

Waarom hebben jullie gekozen voor YellowBellies als samenwerkingspartner?

De visie van YellowBellies sluit naadloos aan op onze visie. Daarnaast is YB ook een jonge organisatie, waarbij de directie met name ook een voetbalgedachte hebben. Dus dat klikte gelijk. Ook wilden we een andere kinderopvangorganisatie dan de grote kinderopvangaanbieder in Woerden de kans bieden. Bovendien staat YB natuurlijk voor sport, bewegen en veel buiten zijn en zijn ze op gezondheidsgebied heel sterk.

Welke raakvlakken hebben jullie organisatie en YellowBellies?

We delen de dezelfde visie over sport, ontspanning en onze rol voor de maatschappij. Daarnaast staan we als organisatie beide voor dezelfde waarden: warm, enthousiast, betrouwbaar en meedenkend. 

Hoe ervaren jullie de samenwerking als organisatie?

Deze verloopt uitermate goed en plezierig. Er is wekelijks contact en alles wordt netjes overlegd. We blijven een sportvereniging, dus er worden wel eens wat activiteiten georganiseerd en is er ook een trainingsschema. Continu is er goed overleg over de veldbezetting en wat er allemaal gebeurt op het complex om de veiligheid ook voor de kinderen te garanderen. YB is ook enorm flexibel met meedenken in oplossingen. Daarnaast investeren ze ook mee in de kantine (rolluiken, kinderhoek die we als VEP ook mogen gebruiken, opknappen van de WC, duurzaamheid). Dat is echt fantastisch en hier plukken we als vereniging dus ook echt vruchten van!

En hoe verloopt het contact met de teamleden van YellowBellies?

Dit gaat fantastisch en snel. We hoeven nooit lang te wachten op antwoord. Het meeste contact verloopt via Djardo en Micha. Ook plannen we regelmatig evaluaties in en hierbij durven we ook kritisch te zijn. Alles is bespreekbaar en gaat in goed overleg. Zo worden eventuele problemen ook in goed overleg opgelost.

Zijn er voordelen die jullie voor de vereniging ervaren sinds de samenwerking. Zo ja, welke?

Een samenwerking betekent natuurlijk een financiële injectie voor de club. Hier kunnen we een hoop goede en noodzakelijke dingen van doen. Daarnaast ervaren we ook ‘kruisbestuiving’. YellowBellies kunnen meedoen met trainingen van VEP en worden eventueel nieuwe leden van onze vereniging en vice versa. Ook is er tijdens de vakantieperiode nu altijd iemand aanwezig op het complex. Bijkomend voordeel hiervan is dat we daardoor minder te maken hebben met vandalisme. En zoals gezegd heeft YellowBellies ook het één en ander geïnvesteerd in ons complex.

Wat hopen jullie in de toekomst nog meer uit de samenwerking te halen?

Dat we samen verder kunnen groeien en ontwikkelen. Dit betekent voor ons investeren in het clubgebouw, zodat we kunnen verduurzamen, maar ook kijken naar mogelijkheden hoe we krachten kunnen bundelen om maatschappelijk nog meer te kunnen betekenen. Naar mogelijkheden kijken om events samen te organiseren, dat we naar een gezonde(re) kantine gaan, waarbij YB ons kan adviseren en dat we meer gebruik kunnen gaan maken van elkaars communicatiekanalen. Dit alles zodat we we een mooie, warme locatie bieden voor kinderen waar ze zich kunnen ontwikkelen en een gezonde leefstijl omarmen!

Zou je andere verenigingen aanraden om samen te werken met YellowBellies?

Absoluut!

Ben jij benieuwd wat een samenwerking met YellowBellies voor jouw vereniging kan betekenen? Neem contact met ons op en wie weet word jij onze nieuwe super samenwerkingspartner!