Jong leert van oud(er) en andersom!

Bij YellowBellies willen we dat iedereen het altijd naar zijn zin heeft. Hoe meer mensen dit raakt, hoe beter. We zijn daarom altijd op zoek naar initiatieven en samenwerkingen waarmee we ons draagvlak kunnen vergroten.

We kwamen hiervoor al snel uit bij een samenwerking met zorgcentra voor ouderen. Verzorgingscentrum De Wulverhorst in Oudewater en Futura Zorg waren hiervoor de perfecte aangewezen, enthousiaste partners!

Zeker tijdens de coronaperiode, waarin ouderen gedwongen (nog meer) geïsoleerd van de buitenwereld moesten leven, vonden wij het extra belangrijk om hen te kunnen laten genieten van onze blije snoetjes. Een online voorleesmoment was gelukkig snel geregeld! De ouderen van de Wulverhorst genoten van de interactie met de kinderen en onze YellowBellies vonden het extra leuk en spannend om van een verhaaltje te genieten in onze eigen ‘bioscoop’.

Daarnaast hebben wij in een oud-schooljuf via Futura Zorg een mega knutseltalent ontdekt! Fantastisch om te zien hoe iemand haar oude passie op deze manier kan herbeleven én om te zien hoe erg dit aanslaat bij de kinderen. We kunnen terugkijken op een erg geslaagde knutselmiddag!

Ook proberen wij bezoekmomenten aan de zorginstellingen in te plannen. Vinden de ouderen én kinderen hartstikke leuk! Daarnaast is het voor ons ook gelijk een manier om de kinderen op een speelse en laagdrempelige manier wat bij te brengen over maatschappelijk belang en wat zij hierin kunnen betekenen. Klinkt zwaar, maar is vooral erg gezellig, voor alle partijen!

We zijn altijd op zoek naar leuke samenwerkingen. Heb jij nog een leuk idee? Deel het met ons. Kunnen we alleen maar waarderen!