YellowBellies en voetbalvereniging VEP

Vanaf het nieuwe schooljaar – dinsdag 31 augustus 2021 – openen wij de deuren van onze nieuwe buitenspeelse opvang op de accommodatie van voetbalvereniging VEP in Woerden. We kijken ontzettend uit naar deze nieuwe samenwerking. Al tijdens de eerste verkennende gesprekken voelden we een wederzijdse klik.

Lokaal betrokken
Als YellowBellies zijn we graag lokaal betrokken bij scholen, sportverenigingen en maatschappelijke initiatieven waar kinderen centraal staan. Daarvoor is het belangrijk om niet alleen een goede zakelijke relatie te hebben met de verhuurder, maar elkaar ook op strategisch niveau te kunnen vinden. 

Plezier in een gezonde leefstijl
Een bijdrage leveren aan de gezonde opvoeding van kinderen én ze daar plezier aan laten beleven; dat is de gedeelde missie van YellowBellies en VEP. Door onze krachten te bundelen geloven we erin echt impact te kunnen maken in Woerden. Dat samenwerken loont blijkt ook uit andere mooie lokale samenwerkingen die de afgelopen jaren zijn ontstaan vanuit onze locaties in Haastrecht, Montfoort en Oudewater. 

Maatschappelijk profileren
Volgens Robert van Oostwaard, bestuurslid van VEP, sluit de nieuwe samenwerking naadloos aan bij de visie van het bestuur. “In november 2019 hebben wij als bestuur een plan gepresenteerd om als verenging meer naar buiten te treden en een maatschappelijk rol te vervullen en zo meer kinderen met plezier te laten sporten. Daarnaast sluit het aan bij het Sportakkoord van de gemeente waarin afspraken zijn gemaakt over het meer laten bewegen van kinderen en het motiveren van een gezonde leefstijl.”

Andere voordelen voor VEP
– De huurinkomsten zijn een extra inkomstenbron voor de club.
– Werkgelegenheid voor leden van de club: op onze locaties in Haastrecht, Montfoort en Oudewater zien we dat veel jeugdtrainers (met de juiste diploma’s) het perfecte profiel hebben om als YellowBellies-begeleider aan de slag te gaan. 
– Grote kans dat VEP in ledenaantal groeit. Kinderen die naar de bso gaan maken kennis met de club en de jeugdtrainers. Ervaring leert dat dit kinderen enorm motiveert om lid te worden van de voetbalclub. 

Voordeel YellowBellies
Als YellowBellies zijn we blij met een prachtige accommodatie in een natuurlijke en uitdagende omgeving met veel beweegmogelijkheden. Het is de perfecte mogelijkheid om nog meer kinderen op een speelse manier uit te dagen om gezond te leven. 

Open dag
Nieuwsgierig naar onze nieuwe locatie? Je bent van harte welkom tijdens de open dag op woensdag 25 augustus om 15.00 uur bij voetbalvereniging VEP. Aanmelden is niet nodig.